Καλύτερα χώρια;


Οι νευρολόγοι, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι θα ήταν καλύτερα ένα ζευγάρι να κοιμάται όχι μόνο σε χωριστά κρεβάτια, αλλά και σε χωριστές κρεβατοκάμαρες.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, έχουν 50% περισσότερα προβλήματα στον ύπνο τους σε σχέση με όσα προτιμούν τα χωριστά κρεβάτια, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η ιστορία λέει, ότι οι άνθρωποι δεν συνήθιζαν να μοιράζονται το κρεβάτι τους, αλλά η σύγχρονη συνήθεια του κοινού ύπνου ξεκίνησε με τη βιομηχανική επανάσταση, όταν οι άνθρωποι μετακινήθηκαν από την ύπαιθρο στις πυκνοκατοικημένες πόλεις και αντιμετώπισαν ασφυκτική έλλειψη χώρου στα νέα σπίτια τους.
Πριν τη βικτωριανή εποχή, δεν ήταν σπάνιο τα παντρεμένα ζευγάρια να κοιμούνται χώρια, ενώ στην αρχαία Ρώμη το συζυγικό κρεβάτι προοριζόταν για τη σεξουαλική συνεύρεση μόνο και όχι για τον ύπνο.
Βέβαια, το πώς κοιμάται κάποιος είναι προσωπική επιλογή και προτίμηση.  Αν ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί χωρίς πρόβλημα, τότε δεν χρειάζεται να αλλάξει.
Αν όμως το ζευγάρι κοιμάται μαζί και έχει κακό ύπνο, τότε δεν πρέπει να διστάσει να κάνει την αλλαγή.
Ο κακός ύπνος άλλωστε, συνδέεται με κατάθλιψη, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, πνευμονικές διαταραχές, κυκλοφοριακά και εργατικά ατυχήματα, διαζύγια κλπ.
Στη μελέτη έγινε σύγκριση για το πόσο καλά κοιμούνται τα ζευγάρια, αν μοιράζονται το κρεβάτι ή κοιμούνται χώρια. Όπως διαπιστώθηκε, με δείγμα 40 ζευγαριών, αν ένας από τους δύο μετακινείται μέσα στον ύπνο του ή ροχαλίζει, ο σύντροφός του έχει 50% πιθανότητες να ενοχληθεί και να χαλάσει το δικό του ύπνο.
Παρόλα αυτά, τα ζευγάρια διστάζουν να κοιμηθούν χώρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία λιγότερα από ένα στα δέκα ζευγάρια (8%), που βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ των 40 – 60 ετών, κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια.
Αγαπημένο ζευγάρι σε χωριστά κρεβάτια. Γίνεται;
Είναι ένα είδος αλληλοσεβασμού που καθορίζουν αναμεταξύ τους...
Μόνο στην ανάγκη της ερωτικής συνεύρεσης θα κοιμηθούν μαζί...
Άλλωστε στα χρόνια τα παλιά ο βασιλιάς κι η βασίλισσα είχαν χωριστές κάμαρες στα ανάκτορά τους...
Τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί κι έχουν προβλήματα ύπνου, θα έπρεπε να εξετάσουν την πιθανότητα να κοιμούνται χώρια, για το καλό του ύπνου τους και της σχέσης τους...
Πηγή: http://www.emedi.gr
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr