Μείνε fit χωρίς στερήσεις


Η διατροφή το καλοκαίρι: μείνε fit χωρίς στερήσεις
Οι διακοπές είναι πάντα ένα καλό κίνητρο για να χάσεις κιλά αφού θα φοράς το μαγιό σου συνέχεια. Μόλις, όμως, φτάσεις στον προορισμό σου, ο πειρασμός με τη μορφή λαχταριστών ποτών, πλούσιων γευμάτων και ώρες χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα ή την παραλία παραμονεύει.



Ακολούθησε αυτές τις έξυπνες συμβουλές για να αποφύγεις τις ατασθαλίες και να επιστρέψεις πιο αδύνατη από τις διακοπές σου.

Αγοράζε έτοιμα γεύματα από το σούπερ μάρκετ Όταν οδηγείς ενώ πεινάς, τα εστιατόρια φαστ φουντ μοιάζουν με παράδεισο. Όμως, οι πιο υγιεινές επιλογές απέχουν μόλις λίγα λεπτά.

«Παράκαμψε τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων και ψάξε για σούπερ μάρκετ, όπου μπορείς να αγοράσεις ένα υγιεινό γεύμα, όπως στήθος γαλοπούλα με ψωμί ολικής αλέσεως, ένα μήλο ή άπαχο γιαούρτι» προτείνει η Αναστασία Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος B.Sc.Hons (SRD).
 Φρόντισε να είσαι επιλεκτική με τις λιχουδιές Επίλεγε μια σπεσιαλιτέ ή ένα παραδοσιακό πιάτο στο οποίο μπορείς να ενδώσεις κάθε μέρα, όπως ένα κρουασάν σε ένα café στο Παρίσι, μια κρεμ μπριλέ με βελγική σοκολάτα, ένα ποτήρι σανγκρία στη Βαρκελώνη με τάπας (μεζεδάκια).

Τρώγε πράσινες σαλάτες και μικρές μερίδες στα υπόλοιπα γεύματά σου. «Για να μειώσεις την κατανάλωση θερμίδων, φρόντισε να δοκιμάζεις πρώτα τις τροφές στο πιάτο σου με τις λιγότερες θερμίδες, ώστε να τρως μετά λιγότερες μπουκιές από τις πιο παχυντικές» συμβουλεύει η ειδικός.
•Δες τι τρώνε οι άλλοι Η ποσότητα φαγητού που σερβίρουν στα εστιατόρια μπορεί να είναι ακόμη και τριπλάσια ή απ’ όσο τρως στο σπίτι. Κοίταξε γύρω σου πριν επιλέξεις το γεύμα σου για να ελέγξεις πόσο μεγάλες είναι οι μερίδες.

Έτσι, ξέρεις αν πρέπει να παραγγείλεις ορεκτικό ή να μοιραστείς το πιάτο με μια φίλη. «Ζήτα επίσης από τον σεφ να διπλασιάσει τη μερίδα των λαχανικών» λέει η ειδικός.
Άλλαξε τη νοοτροπία των διακοπών Δες το κενό από τη δουλειά ως ευκαιρία να είσαι πιο δραστήρια. Συμπερίλαβε μια (διασκεδαστική) δραστηριότητα για κάψιμο θερμίδων κάθε μέρα, όπως το να πας για καγιάκ, να κάνεις μαθήματα χορού ή κολύμβησης και προσπάθησε να αφιερώσεις 30 λεπτά.

Βρες το γυμναστή! Συνήθως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν οργανωμένο γυμναστήριο και γυμναστή. Ρώτα στο ξενοδοχείο και κανόνισε μία συνεδρία μαζί του. 


Πάρε πλούσιο πρωινό Τρώγοντας ένα χορταστικό πρωινό με πρωτεΐνες κάθε μέρα, όπως ομελέτα και τυρί, έχεις τη δύναμη να αποφύγεις τους πειρασμούς αργότερα και να διατηρήσεις την ενέργειά σου.

Κάνε έρευνα για τα εστιατόρια Προγραμμάτισε από πριν ποια εστιατόρια θα επισκεφτείς. Στο Διαδίκτυο θα βρεις ιστοσελίδες με κριτικές εστιατορίων ανάλογα με την κουζίνα τους, με συνδέσμους στις δικές τους σελίδες (πολλά αναφέρουν και το μενού τους). Προγραμμάτισε τι θα φας πριν φτάσεις εκεί, ώστε να έχεις πάντα να διαλέξεις μεταξύ υγιεινών επιλογών.
Κλείσε δωμάτιο με ψυγείο Ή, ακόμη καλύτερα, με κουζίνα! Συνήθως δεν κοστίζει περισσότερο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και γλιτώνεις χρήματα αγοράζοντας τα τρόφιμα που χρειάζεσαι αντί να πληρώσεις στα εστιατόρια.

«Αγόρασε ό,τι χρειάζεσαι για υγιεινά γεύματα και σνακς, όπως αμύγδαλα, φρούτα, άπαχο γιαούρτι, καρότα, χυμούς, άπαχο γάλα και δημητριακά με φυτικές ίνες» συμβουλεύει η ειδικός.

Κοίτα το ρολόι σου Πρόσεχε αν έχουν περάσει 4 ώρες περίπου από την τελευταία φορά που έφαγες, οπότε και είναι η ώρα για το επόμενο γεύμα.

Εάν βρίσκεσαι σε άλλη ζώνη ώρας, μπορεί να χάσεις το λογαριασμό, επειδή θα πεινάς σε περίεργες ώρες. Άλλαξε το ρολόι σου στην τοπική ώρα και προγραμμάτισε αναλόγως τα γεύματά σου, ώστε να τρως τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Πάρε τηλέφωνο το room service Μερικές φορές αυτή η φαινομενική κραιπάλη είναι η καλύτερη επιλογή σου. «Στα ξενοδοχεία τα μενού είναι περιορισμένα και πολύ πιο ακριβά, οπότε δε θα μπαίνεις στον πειρασμό να παραγγείλεις παραπάνω»« λέει η ειδικός.
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr