Πώς να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας


Η έλλειψη όγκου στα μαλλιά μπορεί να οφείλετε σε πολλούς διαφορετικούς λόγους. Μεταξύ αυτών είναι η έλλειψη υγρασίας, η κακή διατροφή, τα λάθος προϊόντα, κλπ.

Για να μπορέσετε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας πρέπει να ακολουθήσετε μία αυστηρή θεραπευτική αγωγή φροντίδας μαλλιών, να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα σαμπουάν και μαλακτικά, και να κάνετε αλλαγές στην διατροφή σας.
Υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθείτε από μόνη σας στο σπίτι και που μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας.

Πρόγραμμα Φροντίδας Μαλλιών

  • Μην πλένετε συχνά τα μαλλιά
    Το καθημερινό πλύσιμο δεν συνιστάτε. Όταν ο καιρός είναι κρύος και η υγρασία χαμηλή μπορείτε να το κάνετε, άλλα όταν ο καιρός είναι ζεστός πρέπει να μην τα πλύνετε περισσότερο από 2 έως 3 φορές την εβδομάδα Επίσης να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό αντί για ζεστό το οποίο μπορεί να ξεράνει το δέρμα του κεφαλιού.
  • Τακτική περιποίηση
    Το τακτικό κόψιμο των άκρων των μαλλιών θα τα κάνει να φαίνονται πιο παχιά. Τα κοντά, και με πολλά επίπεδα χτενίσματα βοηθάνε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του όγκου και μπορείτε να τα συντηρείτε πιο εύκολα.

Χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα σαμπουάν

  • Χρησιμοποιήσετε σαμπουάν που δίνουν όγκο
    Αυτού του τύπου τα σαμπουάν προσθέτουν υγρασία και πληρότητα στο μαλλί.
  • Χρησιμοποιήσετε ένα clarifying σαμπουάν
    Για να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας πρέπει να διώξετε τα ξένα συστατικά που έχουν κολλήσει πάνω τους. Τα clarifying σαμπουάν βοηθάνε να απομακρύνεται από τα μαλλιά σας οτιδήποτε συσσωρεύετε σε αυτά από την χρήση των λακ, των μους, των τζελ, από το σκληρό νερό, από τα χημικά από το νερό της πισίνας, κλπ. 
    Αυτού του τύπου τα σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιηθούν δύο φορές και μετά πρέπει να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας. Αυτή την διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνετε τακτικά για να αποτρέψετε την συγκέντρωση ξανά αυτών των βλαβερών χημικών στο μαλλί σας.

Αλλάξτε την διατροφή σας

Καταναλώστε τροφές που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως φασόλια, ψάρια, αυγά και σπανάκι, για να έχετε μια πιο υγιή τρίχα. Να πίνετε από 8 έως 10 ποτήρια νερό την ημέρα, αυτό θα ενυδατώνει την τρίχα. Επίσης εάν έχετε λιπαρά μαλλιά θα βοηθήσει να απαλλαχθείτε από αυτό.

Χρησιμοποιήστε σωστά το πιστολάκι μαλλιών

Για να προσθέσετε γρήγορα όγκο στα μαλλιά σας χρησιμοποιήστε το πιστολάκι σε μια δροσερή ρύθμιση. Γλιστρήστε τα δάχτυλά σας στην τρίχα σας και ανυψώστε τα επάνω περίπου 5,08 εκ. μακριά από τις ρίζες. Τραβήξτε την τρίχα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θέλετε για την βάλετε, και στεγνώστε την κάτω πλευρά της τρίχας. Αυτό θα τους δώσει περισσότερο όγκο και κινητικότητα στον αέρα όταν τα αφήσετε απελεύθερα.
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr