Το μπλε χρώμα στο φαγητό κόβει την όρεξη


Το μπλε χρώμα θεωρείται ως «ανορεξιογόνο» καθώς οποιαδήποτε τροφή στη συγκεκριμένη απόχρωση αποφεύγεται από τους περισσότερους καταναλωτές, τονίζουν οι ειδικοί.

Βέβαια, πολύ λίγες τροφές στη φύση έχουν μπλε χρώμα – μόνο μερικά είδη πατάτας και ένα είδος βατόμουρου, τα λεγόμενα blueberries.
Εύλογο είναι, λοιπόν, οι ειδικοί επιστήμονες και οι διαιτολόγοι να συνιστούν σε όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος να βάλουν το μπλε χρώμα στη ζωή τους.
Αν αναρωτιέστε για τον τρόπο, είναι απλό: Μπορείτε να τοποθετείτε το φαγητό σε μπλε πιάτα, να βάλετε μπλε φωτισμό στο εσωτερικό του ψυγείου ή ακόμη και να επιλέξετε την ώρα του φαγητού το φως να είναι σε μπλε απόχρωση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το μπλε χρώμα κόβει την όρεξη, καθώς, ενστικτωδώς, ο καταναλωτής αποφεύγει να το συνδυάσει με την τροφή του.
Άλλωστε, ακόμα και όταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας αναζητούσαν τροφή, απέφευγαν οτιδήποτε είχε μπλε, μοβ και μαύρο χρώμα, καθώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για δηλητηριώδεις τροφές, με αποτέλεσμα να στρέφουν ως επί το πλείστον την προσοχή τους στα θερμά χρώματα.
Έκτοτε, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ελκύονται από τροφές στις αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ, του κίτρινου και του πορτοκαλί, καθώς αυτά είναι τα χρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις – και ιδιαίτερα αυτήν της γεύσης.
Βάλτε, λοιπόν, κι εσείς λίγο παραπάνω μπλε στη ζωή σας την ώρα που τρώτε και όταν ανεβείτε ξανά στη ζυγαριά, το χρώμα θα έχει κάνει το θαύμα του!

1 σχόλια:

Ειδήσεις είπε...

Φάε όπως οι Ολυμπιονίκες: tips που σε κάνουν super!

Κορμάρα με… 12.000 θερμίδες την ημέρα είναι ο Michael Phelps, όμως, αν τις καταναλώσεις εσύ, μάλλον παλαιστή του σούμο θα θυμίζει. Ωστόσο, υπάρχουν 4 μυστικά στη διατροφή των Ολυμπιονικών, που μπορείς να υιοθετήσεις για να είσαι υγιής και fit! - Junk food: πίτσες και burgers είναι από τα αγαπημένα των Ολυμπιονικών, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι «κοινοί θνητοί» είναι να τα αποφεύγουμε εντελώς ή να τα καταναλώνουμε με μέτρο, αφού οι αθλητές καίνε 15 – 20 θερμίδες το λεπτό σε κάθε προπόνηση, κάτι που για εμάς φαντάζει απίθανο! - Λαχανικά και φρούτα: από τις αγαπημένες ωμές τροφές των αθλητών, δίνουν βιταμίνες και κρατούν μακριά την κρυμμένη ζάχαρη και τις θερμίδες.
http://www.rodacino.gr/article.jsf?id=ED888765FC53589C08DD63FFFEAE998C&at=1
Ειδήσεις νεα Πολιτική οικονομία

Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr