Τα 5 ΤΟΡ τρόφιμα για να πείτε: αντίο...φωτογήρανση!Η φωτογήρανση, η γήρανση και η φθορά δηλαδή του δέρματος από τον ήλιο είναι μια διαδικασία που επέρχεται φυσιολογικά και επηρεάζει κυρίως όσους εκτίθενται στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά και...

σε άτομα με φωτότυπο δέρματος 1 και 2, δηλαδή άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα. Η φωτογήρανση δεν είναι δυνατόν να σταματήσει, αλλά μπορεί να καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό. Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά της φωτογήρανσης του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας, έτσι το οξειδωτικό στρες και κατ’ επέκταση τη γήρανση και τη φωτογήρανσή του δέρματος. Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την υγεία του δέρματος και βοηθούν στο αποτελεσματικό μαύρισμα είναι οι ακόλουθες:

Βιταμίνη Ε: λιποδιαλυτή βιταμίνη που έχει φωτοπροστατευτική δράση προλαμβάνοντας τη γήρανση του δέρματος, την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας.

Βιταμίνη C: συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος προάγοντας την έκκριση κολλαγόνου. Η ανεπαρκής πρόσληψή της οδηγεί στην αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και στη ρήξη των τριχοειδών που βρίσκονται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος και κατά συνέπεια, στη χαλάρωση του δέρματος.

Ψευδάργυρος: Ιχνοστοιχείο το οποίο βρίσκεται σε όλους τους ιστούς του σώματος. Προστατεύει από την UV υπεριώδη ακτινοβολία, ενισχύει την επούλωση των πληγών και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

ΤΟΡ 5 ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ
Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και είναι ευεργετικά για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Παντζάρια: Ενισχύουν την ενυδάτωση του δέρματος μέσω του υαλουρονικού οξέος που περιέχουν. Επίσης, καθαρίζουν το δέρμα και του χαρίζουν λάμψη.

Ελιές: Πλούσιες σε βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την υγεία και τη λάμψη του δέρματος.

Θαλασσινά:Διαθέτουν αυξημένη περιεκτικότητα ψευδάργυρου. Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών.

Φυσικά το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ευνοούν την υγεία του δέρματος.

www.Life2day.gr
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr